Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Мер Києва Віталій Кличко призначив Марину Соловйову директоркою Департаменту охорони культурної спадщини КМДА. Її першим заступником буде призначений активіст Дмитро Перов, кандидатуру якого запропонувала столична громадськість.

Марина Соловйова – адвокатка, у 2019 році балотувалася до Верховної Ради від партії «Громадянська позиція», у 2020 році – до Київради від УДАРу.

Соловйова брала участь у блокуванні будівництва багатоповерхівки посеред Пейзажної алеї, збереженні Гостиного двору, була авторкою мораторію на забудову буферної зони Софії та Лаври, протидіяла будівництву житлового комплексу «Фреско Софія» на вулиці Гончара 17-23, збирала гроші і відновила трасування фундаментів Десятинної церкви на Пейзажній алеї, ініціювала реставрацію Церкви Спаса на Берестові тощо. Водночас депутатка Ксенія Семенова пише, що із мінусів називають домовленість по забудові біля Софії і спробу залагодити історію по садибі Барбана.

Зазначимо, що Соловйову призначили на посаду директорки Департаменту охорони культурної спадщини без конкурсу.

Дмитро Перов – пам’яткоохоронець, радник, радник депутатки Київради Ксенії Семенової, учасник організації «Мапа Реновації», «Центр розвитку міст», співзасновник простору «Цегла».

Щодо Перова, то на посаду його призначили, щоб реалізовувати Стратегію збереження культурної спадщини. Її вже затвердив Кличко. Активіст матиме повноваження контролювати дотримання пам’яткоохоронного законодавства та облік об’єктів культурної спадщини (тобто внесення історичних будівель до переліку).

Перов каже, що пріоритетами також будуть розробка правового механізму, який захищав би історичну забудову, яка поки не набула статусу пам’яток й окремо – програма захисту мозаїк як об’єктів монументального мистецтва, пише The Village Україна

За його призначення головою департаменту проголосували понад шість тисяч киян.

Ексдиректора департаменту Олександра Никоряка звільнили після розслідування «Української правди». Никоряк зі столичним забудовником Артуром Мхітаряном відвідував ресторан «Біарриц» (Biarritz) у комендантську годину та повітряну тривогу. Никоряк їздив столицею з кортежем Мхітаряна.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button