Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23568 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Візуалізація ЖК Egoist Residence

Забудовник почав повноцінну підготовку до зведення 36-поверхівки впритул до Олександрівської лікарні на Мечникова, 7б. Про це повідомив голова громадської ради при КМДА Геннадій Кривошея.

За його словами, через територію лікарні зараз курсують вантажні автомобілі, йде повноцінна підготовка до будівництва. «Мешканці дуже стурбовані, за наявною у нас інформацією забудова відбувається без відповідних дозвільних документів та з грубими порушеннями законодавства», – зазначив він.

Через відсутність заїзду до будівельного майданчика, забудовник використовує в цих цілях територію медичного закладу. Це питання піднімалося ще в 2019 році на засіданні комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту Київради та на засіданні комісії з питань дотримання законності, які заборонили проїзд важкої будівельної техніки через територію лікарні.

Кривошея також наголосив, що для Олександрівської лікарні встановлено комплексну охоронну зону (КОЗ-9), в якій заборонено нове будівництво.

На ділянці площею 770 квадратних метрів побудують житлово-офісний будинок загальною площею 29 тисяч квадратних метрів.

Нагадаємо, що в 2018 році почався конфлікт мешканців та забудовника «Будінформ», який вирішив звести офісно-житловий будинок. Для цього компанія обнесла парканом схил, який веде до будинку №14 – і під його вікнами стала вирубати дерева, які заважали завозити сюди крупногабаритну техніку. Спочатку роботи обґрунтовували під приводом ремонту дощової каналізації. Лише пізніше з’ясувалося, що на цій ділянці почнуть багатоповерхове будівництво, попри давно визнану аварійність Кловського схилу.

ТОВ «Будінформ» отримало цю ділянку в оренду у 2004 році. У 2007 році прокуратура подавала позов про розірвання оренди із забудовником. Втім, суд вона програла — і не стала подавати апеляцію. З’ясувалося, що у 2018 році забудовник отримав дозвіл на будівництво на підставі прострочених містобудівних умов та обмежень, термін яких сплив у 2013-му. Але «Будінформ» отримав рішення Окружного адміністративного суду. Суд вирішив, що містобуди, отримані забудовниками, «залишаються чинними до завершення будівництва».

Читайте детальніше: Київрада продовжила конфліктну забудову біля Олександрівської лікарні. Як це сталося?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button