Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/znenya.kuleba

На фасаді будинку на вулиці Липківського 8, що біля Південного вокзалу, планують намалювати приховану рекламу горілки замість вже наявного муралу. Про це повідомляє київська депутатка Євгенія Кулеба.

Канадський художник Еммануель Ярус намалював дівчину біля прочиненого вікна у 2017 році.

Кілька днів тому біля фасаду з’явилися риштування та оголошення про створення «тимчасового патріотичного муралу» на місці попереднього. При цьому стверджується, що згодом стіну буде утеплено. На фото видно, що стінопис канадського художника вже зафарбовано.

Фото: facebook.com/znenya.kuleba

Оголошення написано від імені фонду «Для моєї України», який своєю місією вказує «перемогу України на всіх фронтах: гуманітарному, соціальному, економічному, просвітницькому».

До нього додається візуалізація нового муралу зі слоганом з реклами горілки «Козацька рада».

За словами Кулеби, більшість мешканців виступають проти нового муралу. Водночас ініціатори зібрали декілька згод, пообіцявши утеплення будинку. Районна адміністрація не надавала згоди на новий мурал.

Попереднім скандалом з муралом був малюнок на Січових Стрільців 31. Авторка ідеї вирішила висловити вдячність Франції за військову підтримку, зобразивши Квазімодо, який тримає Есмеральду над проваллям.

Після цього кияни запустили петицію з вимогою призупинити створення нових муралів, доки не буде затверджено прозорий механізм залучення громади та експертів до погодження ескізів.

Коментарі:

    KGB :

    Ще один спосіб відмити народні гроші.

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button