Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/kpreat

Рівне закупить 20 дизельних мікроавтобусів для сполучення мікрорайонів із новою забудовою. Відповідне рішення ухвалила міська рада.

Так, комунальне підприємство Рівнеелектроавтотранс придбає 20 автобусів середньої місткості. Таким чином, автобуси будуть комунальними, тобто належатимуть не приватним перевізникам.

У міськраді запевняють, що ці автобуси з низькою підлогою, пандусами та місцями для людей з інвалідністю стануть альтернативою застарілим маршруткам. На це планують залучити до 60 мільйонів гривень кредитних коштів.

Мікроавтобуси сполучатимуть центр із віддаленими мікрорайонами. Загалом проєкт передбачає налагодження маршрутів до новозбудованих житлових комплексів, зокрема «На Щасливому», «Басів схил», «Спектрум».

Директор Департаменту інфраструктури та благоустрою Руслан Гудима запевняє Четверту владу, що автобуси не малогабаритні, а «середньої місткості» й розраховані 22 сидячих місця. Однак приблизно стільки ж у маршрутці «Богдан».

«Тобто комунальному підприємству, яке опікується тролейбусами, нав’язують бензинові або дизельні маршрутки. В кредит. За гроші рівненських платників податків. Зокрема, щоб забезпечити транспортом мікрорайони рівненських забудовників. І при цьому говорять про “покращення екологічного стану в місті”», — наголошує видання.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button