Всередині цукроварні ХІХ століття в Нью-Йорку збудували скляний об’єм (фото)
Просто змінити функцію будівлі без перебудови в цьому випадку було неможливо через специфічне планування внутрішніх просторів.
Просто змінити функцію будівлі без перебудови в цьому випадку було неможливо через специфічне планування внутрішніх просторів.
Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 320 днів. За цей час ми опублікували 26457 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
Стати членом Товариства | Хто ми такі?
У нью-йоркському районі Бруклін перетворили цукровий завод ХІХ століття на офісну будівлю, повідомляє Dezeen.
Місцеве архітектурне бюро PAU помістило в оболонку 12-поверхової цегляної неороманської будівлі скляний об’єм зі склепінчастим дахом. Загальний проєкт реновації території колишньої цукроварні «Доміно» розробляли SHoP Architects і Field Operations.
«Ми не жертвуємо сучасністю на користь ностальгії. Що було по-справжньому важливим, то це ідея палімпсесту та повага до початкового об’єкту без плазування перед історією», — коментує керівниця PAU Ручіка Моді.
Просто змінити функцію будівлі без перебудови в цьому випадку було неможливо через специфічне планування внутрішніх просторів. Зокрема, завод мав багато глухих приміщень. Тому архітектори вирішили зберегти історичний фасад, звівши всередині нову скляну будівлю. Зазначимо, що цей підхід виправданий не в усіх випадках.
Скляний об’єм відступає від цегляної кладки. Цей проміжок пропускає всередину сонячне світло та утворює простір для вертикального озеленення.
На першому рівні розмістили атріум три поверхи заввишки. На фасаді встановили світлодіодну вивіску з логотипом бренду Domino Sugar.
Цукроварня працювала 120 років. У 2004 році завод закрили, а згодом ділянку купила компанія Two Trees Management.
У Києві є кілька схожих промислових будівель ХІХ століття, зокрема це броварня Карла Шульца, яку було нещодавно визнано об’єктом культурної спадщини — частину зі споруд комплексу вже зруйновано. На Подолі планується реконструкція пивзаводу Ріхерта.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті