Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Ігор Поліщук

Про фінальний етап реконструкції частини проспекту Волі повідомив міський голова Луцька Ігор Поліщук.

Ремонтні роботи розпочались ще у 2021 році, але через повномасштабне вторгнення їх було призупинено. Згодом роботи відновили й наразі реконструкцію майже завершено: залишилось досадити дерева, вкласти верхній шар асфальту та встановити «розумні» зупинки. Такі зупинки міститимуть дисплей з інформацією про прибуття громадського транспорту, сонячну панель, точку для зарядки телефону, зовнішнє освітлення, смітники для роздільного збору сміття, камеру відеоспостереження та точку доступу WI-FI.

Фото: Ігор Поліщук

У ході реконструкції змінили дорожнє покриття, поклали бруківку, облаштували під’їзди, встановили решітки зливової каналізації, нанесли горизонтальну розмітку, встановили дорожні знаки, облаштували «розумні» зупинки громадського транспорту, встановили лави та урни для сміття.

Фото: Ігор Поліщук

Проспект значно озеленили: було висаджено велику кількість дерев, кущів та засіяно новий газон. Також окремо попрацювали над освітленням – встановлено LED-ліхтарі, які освітлюють пішохідну зону та пішохідні переходи, також додали підсвітку дорожніх знаків.

Фото: Ігор Поліщук

«Проспект вийшов таким, як і задумувався – європейським, інклюзивним, однаково зручним для пішоходів, велосипедистів та автомобілістів. Під час реконструкції було впроваджено найсучасніші рішення в урбаністиці та організації дорожнього руху завдяки залученню експертів», – підсумував мер міста.

Нагадаємо, у Чернівцях зараз відбуваються активні реконструкції вулиць та покращення інфраструктури міста.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button