Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Міська скупщина міста Загреба

Нова велодоріжка у Загребі, збудована з екоасфальту, є першим застосуванням такої технології у Хорватії, розповідає видання The Mayor.

Матеріал, використаний для доріжки, міська влада Загреба описала як унікальний завдяки своїм характеристикам. Виробництво такого асфальту менше шкодить навколишньому середовищу, при цьому не жертвуючи якістю.

Фото: Міська скупщина міста Загреба

Екоасфальт створюють з природного бітуму, який виготовляють з вуглеводів, білків, смол, лігніну, воску та жиру. Заготівля природного бітуму значно простіша – виробництво асфальту не залежить від видобутку та перероблення нафти, не потрібно витрачати кошти, щоб підтримувати бітум у рідкому стані, а також бітум не псується через затягування ремонтних робіт. Тож виробництво природного бітуму є більш економічно ефективним.

Задля привернення уваги до екологічних проблем доріжка виконана у зеленому кольорі. Муніципалітет Загреба розповідає, що після завершення робіт з асфальтування «розпочнуться роботи з озеленення, встановлення лавок та необхідного обладнання, а також фінальні роботи на решті території біля пішохідного мосту».

Фото: Міська скупщина міста Загреба

Велодоріжка з екоасфальту в Загребі є частиною більшого проєкту, який має назву «Зелений шлях» та передбачає створення велодоріжки вздовж річки Сави довжиною в 160 кілометрів. На своєму шляху велодоріжка перетинає столицю – місто Загреб.

Частина велодоріжки з екоасфальту є пʼятим етапом проєкту, який складається з девʼяти етапів.

Нагадаємо, в Луцьку завершують реконструкцію проспекту з велодоріжками та острівцями безпеки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button