Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Харківська міська рада

20 жовтня міський голова Харкова Ігор Терехов повідомив журналістам, що першого вересня було відкрито 60 підземних класів, а зараз їх уже 65 на п’яти станціях метро. Зараз у «метрошколі» навчається 1187 дітей, що на 20% більше, ніж на початку навчального року.

«І ще є охочі, які хочуть навчатися. Цей проєкт – успішний. Ми плануємо збудувати ще два-три кабінети, зараз проводяться проєктні роботи. Також є плани щодо будівництва справжніх «підземних» шкіл. Працюємо над цим разом із нашим департаментом та урядом», – зазначив мер.

Що таке «метрошкола»?

Фото: Харківська міська рада

Першого вересня у Харкові презентували класи для навчання у метрополітені. Там облаштували кабінети для занять 60-ти класів. Повноцінно «метрошкола» розпочала роботу з четвертого вересня.

Навчання тут організоване у дві зміни – з 9:00 до 12:00 та з 13:00 до 16:00. На території метрополітену діти мають по три уроки 2-3 дні на тиждень, а все інше навчання відбувається онлайн, розповіла «Громадському» журналістка Анна Черненко.

«До “метрошколи” дітей записували виключно з дозволу та бажання батьків. У кожному з класів буде не більше 20 дітей. Важливо, якщо дитині не сподобається такий формат, вона може перевестись на навчання онлайн», – додала Черненко.

На станції метро дітей підвозить шкільний автобус, а також організовано безкоштовне харчування. У класах обладнали системи рекуперації повітря, освітлення та звукоізоляції, а мер Терехов заявив, що у ДСНС схвалили навчання у метро та надали відповідні дозволи.

Фото: Харківська міська рада

Нагадаємо, у Харкові планують побудувати першу в Україні підземну школу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button