Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Варіант 1 — центральний фасад

У Київському політехнічному інституті обирають варіант муралу, який планують розмістити на бруталістському фасаді корпусі №9.

Торік біля дев’ятого корпусу облаштували Парк нескорених — на честь студентів КПІ, які самоорганізувалися у групи самооборони після початку війни. Зараз вирішили доповнити парк патріотичними стінописами.

Перший варіант (зображення вгорі) пропонує візуалізувати внесок КПІ до оборони країни: безпілотники, ракети, електронні схеми тощо. Композиція рясно насичена емблемами, символами та абревіатурами — «армілярними сферами», «квадратом генія» тощо. Збоку зображено Архістратига Михаїла.

Пропозиція розпису на горизонтальній стіні (внизу) примітна тим, що на бруталістській будівлі пропонують зобразити інший корпус КПІ — №1 у неоготичному стилі. Елементи декору цього неоготичного корпусу присутні на всіх ескізах.

Варіант 2 — горизонтальна стіна

Ще один варіан — «пророчі вірші» Тараса Шевченка, використано шрифт Kobzar КБ,створений на основі почерку поета.

Варіант 3

Інші варіанти повторюють перший з додаванням різної символіки. Ескізи розробляли на кафедрі графіки.

Варіант 5
Варіант 6

На модерністських фасадах кількох інших будівель КПІ вже є мурали. Про них ідеться у цьому матеріалі «Хмарочоса».

Нагадаємо, кияни підписують петицію за мораторій на створення нових муралів. До цього спонукала історія з Квазімодо на стіні історичного будинку на Січових Стрільців.

Коментарі:

    KGB :

    На лобі собі намалюйте ті мурали! Ото вилізли “вуличні мазяки”і шукають,де б це їм помазюкати ще! На паркані не можна,то давайте будинки зафуцькаємо!

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button