Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Твоє місто

Сьогодні конкурсна комісія з визначення інвестора обрала переможця інвестиційного конкурсу щодо створення книгарні на вул. Гнатюка у Львові, повідомили у Львівській міській раді. Ним стало видавництво «Човен». Наступним кроком є затвердження переможця та підписання договору.

Видавництво займатиметься створенням книгарні з читацьким залом та мистецькими елементами на вулиці Гнатюка, 20-22, де раніше були залізничні каси.

Що буде у книгарні?

Книгарню планують зробити освітньо-мистецьким простором. Відвідувачі книгарні матимуть змогу:

  • купити книги та періодику різних видів та жанрів
  • відвідати зустрічі, конференції, презентації тощо
  • відвідати навчальні заходи: семінари, майстер-класи, навчання та курси письменницької майстерності
  • скористатись окремим залом для читань

Книгарня також працюватиме у форматі коворкінгу.

Історія будинку

Фото: Ілля Павлюк

Будинок на вул. Гнатюка 20-22 є яскравим зразком чиншової камʼяниці. Він споруджений у 1911 році за проєктом Фердинанда Касслера та Романа Фелінського з архітектурного бюро Міхала Уляма. На перших поверхах житлового будинку розташовувались складські приміщення, крамниці та кінотеатр.

У 1929 році в будинку облаштували електричний ліфт, а пізніше того року на подвірʼї камʼяниці збудували одноповерхові складські приміщення.

У радянський період на першому поверсі, де раніше був кінотеатр, розмістили Міські залізничні каси попереднього продажу.

Нагадаємо, у Києві відкрилась книгарня Readeat з кав’ярнею та івент-простором.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button