Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Arpad Spodni / Unsplash

Громадський транспорт майже не представлений у плані відновлення України на найближчі чотири роки.

Такого висновку дійшли ГО Vision Zero та асоціація «Енергоефективні міста України», проаналізувавши презентацію, підготовлену Київською школою економіки.

«План України» — це стратегічна основа відновлення та економічного розвитку держави на найближчі чотири роки. Її розробляє уряд у координації з Єврокомісією. Євросоюз готовий виділити 50 мільярдів євро.

У частині презентації, де йдеться про громадський транспорт, згадується лише один, з очікуваною сумою інвестицій 17 мільйонів євро. Що це за проєкт, наразі невідомо.

Громадським транспортом займаються комунальні підприємства і приватні підприємці, яких ніхто не залучав і не розпитував під час розробки плану, припускають автор аналізу.

«Інвестиційні потреби міст у секторі громадського транспорту дуже й дуже значні. Особливо в частині інфраструктури, яка вже давно вимагає модернізації: трамвайних колій, тягових підстанцій, ремонтних і сервісних цехів, мийок, силових кабельних ліній… масове оновлення застарілого парку трамваїв і тролейбусів», — зазначають аналітики.

За даними ГО Vision Zero, у 2021 році в Україні налічувалась 41 тролейбусна система і 18 трамвайних, які мали на балансі 3743 тролейбуси й 2249 трамваїв.

Понад 80% трамваїв й 30% тролейбусів є застарілими й не відповідають вимогам енергоефективності та доступності. 

Коментарі:

    Prostohelamai :

    Це кабздець. Потрібно виділити 10% МІНІМУМ. А з таким розкладом з країни валити треба

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button