Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23557 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Візуалізація: Don’t Take Fake

Іспанський художник Пабло Вальбуена проведе в Києві перформанс «Примарна поезія», під час якого київські памʼятники, закриті захисними конструкціями, «оживуть», повідомляє видання Don’t Take Fake.

Перформанс відбудеться на памʼятниках Володимирові Великому, Григорію Сковороді та Богданові Хмельницькому. Постаменти та захисні конструкції, які їх приховують та захищають від російських обстрілів, перетворяться на «полотна» для світлового шоу з використанням близько 40 віршів у виконанні 11 українських поетів. 

«Застосовуючи сучасні технології, ми хочемо нагадати про важливість збереження історії й культури, підкресливши, що мистецтво чинить опір у часи війни та зберігає пам’ять свого народу», – розповідають у Don’t Take Fake.

Цей проєкт є наступним етап виставки, яка працювала в тимчасовому культурному просторі «МОТ» у різних містах України.

Перфоманс відбуватиметься 10-12 листопада, щодня з 19:00 до 23:00.

Чому саме поети?

Голоси поетів, які переживають війну та пишуть про неї з 2014 року, мають значення для розуміння сьогодення та проєктування майбутнього, пояснює Пабло Вальбуена.

Участь в проєкті візьмуть: Остап Сливинський, Люба Якимчук, Ірина Цілик, Олена Гусейнова, Артур Дронь, Павло Коробчук, Галина Крук, Софія Ленартович, Юліана Лесняк, Катерина Міхайліцина та Марина Пономаренко.

Хто такий Пабло Вальбуена?

Фото: Don’t Take Fake

Час, простір, сприйняття та контекст — основні елементи досліджень та проєктів іспанського художника Пабло Вальбуени, розповідають у Don’t Take Fake.

Його проєкти поєднують цифрове світло та звук для створення сучасних ритуалів. Таке поєднання перетворює міські публічні простори, природне середовище, архітектурну спадщину на ритуалізовані місця для спостерігачів. Роботи Пабло представлені в Європі, Азії та Америці в межах спеціальних замовлень, у музеях, галереях та як масштабні міські інтервенції.

Нагадаємо, на початку року на Контрактовій площі відкрили культурний простір «Модуль тимчасовості» (МОТ), який працював три місяці.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button