Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: пресслужба КМДА

Щонайменше третина київських водіїв не сплачують за паркування. Про це повідомляє ГО «Пасажири Києва» з посиланням на дані, отримані від Інспекції з паркування.

Так, у вересні цього року інспектори перевірили 16 881 автомобілів і виписали 6 173 штрафів за несплачене паркування — це 37% від усіх перевірених автівок. У жовтні провели 18 267 перевірок і виписали 6929 штрафів — 38%.

«Тобто на кожні десять авто на вуличних паркомісцях не менше трьох — це ті, які стоять без оплати за паркування. А насправді показник вищий, адже постанова виписується не одразу, а через 10 хвилин після першої перевірки, за час якої водій може встигнути оплатити паркування», — коментують «Пасажири Києва».

У Києві бракує інспекторів, відповідно, ризик отримати штраф — низький. Розмір штрафу також не стимулює водіїв сплачувати. У центрі штраф складає 350 гривень зі знижкою 50%, в той час, як 10-годинна стоянка коштує ті самі 350 гривень.

Перебої в роботі громадського транспорту, який досі зупиняється під час повітряних тривог, також спонукають киян частіше їхати в центр міста на власній автівці.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button