Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/AmiDPerov

Перед садибою Солтанова на вулиці Хорива, 18 на Подолі демонтували будівельний паркан, повідомляє заступник голови Департаменту культурної спадщини КМДА Дмитро Перов.

Двоповерховий будинок у стилі неоренесансу — частина комплексу з трьох будівель, зведених за проєктом київського архітектора Мартіна Клуга у 1860-1900 роках. Будинки мають статус памʼятки архітектури місцевого значення.

Паркан біля будинку з’явився 2021 року. У КМДА тоді заявили, що в садибі почалися протиаварійні роботи перед реставрацією, яку проведе «соціально відповідальний інвестор».

Фото: facebook.com/AmiDPerov

Роботи мала здійснювати асоціація «Реконструкція фундаментів і санація стін» на замовлення власника будівлі, фірми «Езон», власника будівлі. Дозвіл на виконання робіт був дійсний до кінця 2022 року.

Обіцяли, що за півтора роки — у 2023-му — місто отримає відреставровану коштом приватних інвесторів історичну будівлю.

Водночас погоджена КМДА концепція реставрації передбачала надбудову двох мансардних поверхів із терасою на даху. Проєкт розкритикував архітектурний оглядач Юліан Чаплінський, зауваживши, що він спотворює пропорції будівлі та містить забагато металу. 

На опублікованих Перовим світлинах не видно слідів реставрації — як і надбудованої мансарди.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button