Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У межах програми «Креативна Європа» відкрито вісім конкурсів, а незабаром планують запустити ще два.

Обов’язковою умовою участі є наявність консорціуму з кількох країн-учасниць. З пошуком партнерів українським заявникам готові допоможуть представники бюро в Україні.

Наразі відкрито такі конкурси:

Підпрограма «Культура»

Європейські проєкти співпраці

Метою конкурсу є сприяння міжкордонній співпраці між організаціями, що діють у сфері культури, збільшення обсягів створення та поширення європейського художнього контенту, а також заохочення до розвитку, експериментування, поширення та застосування інноваційних практик у сфері культури.

Дедлайн подачі: 23 січня 2024 року.

Пан’європейські культурні об’єднання

Цьогоріч конкурс фокусується саме на музиці та підтримці молодих музикантів, що грають в оркестрах. В пріоритеті підтримка розвитку, професійних тренінгів та можливостей виступів, просування діяльності.

Дедлайн подачі: 31 січня 2024 року.

Європейські платформи промоції митців-початківців

Цей конкурс створений для підсилення культурного та креативного секторів. Враховуючи, що конкурс спрямований на досягнення цілей Культурного напрямку, проєкти, які включають виключно організації з аудіовізуальної галузі, не підлягають фінансуванню.

Дедлайн подачі: 31 січня 2024 року.

Також створена спеціальна програма мобільності Culture Moves Europe, яка включає:

Конкурс індивідуальної мобільності митців

Дедлайн подачі: 31 травня 2024 року.

Конкурс для приймальних резиденцій

Дедлайн подачі: 16 січня 2024 року.

Заплановано:

Європейські культурні та креативні організації з 23 листопада

Конкурс буде підтримувати мультикультурні організації – основна увага буде зосереджена на учасниках організацій та їх цінностях. Має на меті розширити можливості європейських культурних та креативних секторів для вирішення спільних викликів, сприяти розвитку талантів, інноваціям, процвітанню та створенню робочих місць і зростанню. 

Дедлайн подачі: 7 березня 2024 року.

Perform Europe з 2 грудня

Деталі згодом.

Підпрограма «Медіа»

Мережа європейських фестивалів. Цей конкурс – для кінофестивалів та фестивалів аудіовізуальної продукції. Він допоможе як поширити інформацію про захід, знайти нову аудиторію, так і обмінятись знаннями та досвідом між організаторами в консорціумах.

Дедлайн подачі: 11 квітня 2024 року.

Підпрограма «Міжсекторальна співпраця»

Журналістські партнерства(Плюралізм та Співпраці). Плюралізм – цей конкурс створений, щоб захистити сектор новинних ЗМІ, діяльність яких є важливою для розвитку демократії та громадянського суспільства, в саме для місцевих та регіональних ЗМІ, громадські ЗМІ, репортажної та розслідувальної журналістики.

Співпраці – сприяє трансформації медіа, розвитку навичок для професіоналів у сфері новинних медіа, наприклад, шляхом створення стандартів медіапродукції та нових бізнес-моделей.

Дедлайн подачі: 14 Лютого 2024 року.

Інноваційні лабораторії

Надаватиме підтримку для розробки, створення та поширення інноваційних інструментів, моделей чи рішень. В першу чергу, це конкурс для українських айтівців, які б хотіли отримати дофінансування на свій проєкт, або долучитись до іншої ідеї зі своїми вміннями створення(або поширення) штучного інтелекту та віртуальних світів.

Дедлайн подачі: 25 квітня 2024 року.

Новини: Медіаграмотність

Розробка матеріалів і практичних порад для того, щоб громадяни могли розвивати критичний підхід до медіа, впізнавати дезінформацію та належним чином реагувати на неї,  включаючи  знання про маніпуляцію у ЗМІ та створення матеріалів на основі штучного інтелекту.

Дедлайн подачі: 7 березня 2024 року.

Детальніше про конкурси

Опис конкурсів українською буде розміщено сайті «Креативна Європа» згодом. 

Також, бюро програми ЄС “Креативна Європа” в Україні незабаром оголосить про навчальні вебінари про кожен конкурс окремо, де будуть детальні вказівки щодо участі в ньому. Стежте за соцмережами та сайтом програми, щоб не пропустити інформацію. 

«Креативна Європа» – це програма Європейського Союзу, спрямована на підтримку культурного, креативного та аудіовізуального секторів. Метою програми є захист, розвиток та просування європейського культурного та мовного розмаїття та спадщини, а також підвищення конкурентоспроможності та економічного потенціалу сектору культурних та креативних індустрій, зокрема аудіовізуального. Україна стала учасницею програми у 2016-му році – з того часу українські заявники можуть отримувати грантову підтримку у понад 30 різних конкурсах. Загальний європейський бюджет програми 2021-2027 років складає 2,44 млрд євро, а програма наразі працює у 40 країнах.

В Україні постійно працює Національне бюро програми, яке надає консультаційну підтримку українським заявникам та поширює актуальну інформацію про програму. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button