Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/AmiDPerov

Дії Міністерства культури та КМДА зробили можливим знесення історичного будинку на вулиці Рейтарській 37, заявила голова містобудівного Комітету Верховної Ради Олена Шуляк.

Флігель садиби Київського повітового земства, розташовано поблизу Софії Київської, він входить до буферної зони, що охороняється ЮНЕСКО. У травні компанія «Нест» почала зносити одну з трьох будівель комплексу за номером 37А’, що не мала охоронного статусу.

Річ у тому, що 2011 року Мінкульт вніс садибу за адресою Рейтарська, 37А до Держреєстру нерухомих пам’яток, — але без флігелю 37А’.

У січні 2023 року міністерство видало дозвіл на проведення реставрації, яка передбачала знесення дворових будівель і будівництво у дворі нового об’єму.

23 січня 2023 року Департамент культурної спадщини КМДА видав дозвіл на роботи, які передбачали часткове знесення пам’ятки, заявляє Шуляк і надає витяг з документу:

Після розголосу Мінкульт видав 28 вересня наказ, що підтверджував статус пам’ятки для всієї будівлі, включаючи флігель.

«Хмарочос» звернувся до КМДА за офіційним коментарем і очікує на відповідь.

Коментарі:

    KGB :

    А що тут дивного? Кличко знову дерибанить землю,щоб ще нахапати бабла.Воно ж,падло,ніяк не нажереться.

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button