Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Herta Hurnaus

У Відні звели комплекс «Орхідея» з доступним житлом для батьків-одинаків, повідомляє ArchDaily.

Житло побудували за проєктом Clemens Kirsch Architektur на території колишньої промзони Сіменсґрюнде, яка зараз активно забудовується.

У восьмиповерховому будинку — 124 квартири, на проживання в яких держава надає субсидію. В центрі «Орхідеї» — подвір’я, що виходить на південь.

Читайте також: Як Відень став столицею якісного соціального житла? 

Квартири зробили невеликими за площею, що, за задумом проєктувальників, має компенсуватися просторими спільними приміщеннями. Таким чином матері-одиначки та чоловіки з дітьми зможуть тісніше комунікувати одне з одним.

Планування всередині квартир дозволяє батькам мати дитину в полі зору, займаючись хатніми справами: готуючи на кухні, працюючи з дому або просто відпочиваючи.

Читайте також: Як це — жити в кохаузингу для 26 старших жінок у Лондоні?

У квартирах облаштували повністю засклені зимові сади — у цьому матеріалі «Хмарочос» писав про цей різновид балконів. Це приміщення можна використовувати як додаткову кімнату не лише влітку.

Зимовий сад розділяє квартиру на зони, які можна лишити прозороми, або відгородити за допомогою завіс.

Фасад оздоблено світло-зеленою кахельною плиткою. Як зазначають архітектори, через 120 років після Отто Вагнера та Макса Фабіані цей віденський мотив знову в моді. 

Фасадна плитка поєднується з тиньком того ж кольору. Балконні балюстради виконано в лососевому відтінку — на думку авторів, це додає будівлі середземноморської легкості.

Читайте також: У центрі Берліна збудують соціальне житло для гомосексуальних жінок

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button