Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Так виглядала б Сфера у Лондоні. Візуалізація: MSG

У Лондоні відмовились від намірів будувати концертну залу «MSG Sphere» на стадії планування, повідомляє mixmag. У липні таку ж сферу-гіганта відкрили у Лас-Вегасі.

Речник мера Садіка Хана повідомив, що «Лондон відкритий до міжнародних інвестицій і мер хоче розвивати сучасні амбіційні проєкти», проте негативна реакція лондонців на сяючу сферу-гіганта переконала його, що від будівництва потрібно відмовитись.

Проєкт Лондонської Сфери. Візуалізація: MSG

Компанія MSG, яка планувала зводити Сферу, заявила, що засмучена рішенням Лондона, але «є ще багато далекоглядних міст, які хочуть подарувати цю технологію своїм громадам», тому компанія зосередиться на них.

Плани звести в Лондоні величезну сферу, місткістю до двадцяти тисяч осіб, зʼявились ще у 2018 році, а вже наступного року містянам представили дизайн майбутньої зали. Тоді компанія MSG викупила близько 20 тисяч кв м землі, яка раніше використовувалась як автобусний парк.

Проєкт Лондонської Сфери. Візуалізація: MSG

Сфера мала б бути заввишки з Біг-Бена (90 м). Компанія обіцяла забезпечити усіх жителів в радіусі 150 метрів світлоізолювальними ролетами та створити гарячу лінію для скарг.

Попри заспокійливі заяви MSG, містяни були проти будівництва Сфери: вони вважали, що мільйон світлодіодних лампочок на поверхні будівлі мали б поганий вплив на здоровʼя жителів Лондона, а також на його інфраструктуру. Депутатка Лін Браун навіть назвала Сферу «жахливою», а радник «Зеленої партії» вважає, що єдиною метою забудовників була трансляція реклами на екрані Сфери протягом 25 років, дозвіл на яку вони вимагали, – а не турбота про культурне життя міста.

Сфера у Лас-Вегасі. Фото: James Shaeffer

Нагадаємо, таку Сферу вже звели у Лас-Вегасі – у липні відбулось її відкриття, на якому виступив гурт U2. Зовні будівля має суцільний екран, на якому транслюють рекламу та різноманітні зображення, а всередині світлодіодні дисплеї та найбільша у світі аудіосистема створюють відчуття занурення.

Нагадаємо, у Парижі оголосили масштабний пішохідний план на 7 років.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button