Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23505 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: MNXANL, CC BY-SA 4.0

Тяньдучен — це передмістя мегаполіса Ханчжоу, і його центральна частина є копією Парижа. Блогери проєкту Yes Theory, які самі живуть у французькій столиці, побували у цьому місті.

Фото: MNXANL, CC BY-SA 4.0

Будівництво Тяньдучена почали у 2007 році, фактично серед сільськогосподарських полів. Забудовники прагнули привабити покупців чимось незвичним. Це був тренд у Китаї — будувати репліки цілих міст, не говорячи вже про видатні будівлі. У цьому матеріалі про потворну китайську архітектуру, наприклад, є фото шести копій американського Капітолію в різних містах КНР.

Однак чимало таких проєктів перетворилися зрештою на «міста-привиди». Про такі міста «Хмарочос» теж писав.

Фото: MNXANL, CC BY-SA 4.0

У центрі міста — 108-метрова Ейфелева вежа (справжня паризька утричі вища). Від неї простягається пішохідний проспект «Єлисейські поля». Справжні ж Єлисейські поля — доволі загазована автомобілізована туристична вулиця, яку мерія Парижа планує реконструювати та зробити дружнішою для пішоходів та місцевих.

Фото: MNXANL, CC BY-SA 4.0

Торік сюди провели метро з великого міста. Взагалі метрополітен у Ханчжоу запустили лише десять років тому, але зараз він налічує вже 13 ліній. Після цього кількість мешканців у Тяньдучені зросла до 30 тисяч.

Парк з реплікою Версальського фонтана. Фото: MNXANL, CC BY-SA 4.0

Вранці місто виглядає порожнім, але блогери виявили: що ближче до вечора, тим жвавіше вирує життя. Вулиці оживають, тут готують вуличну їжу, вмикають музику і танцюють. Місцеві кажуть, що їм подобається пішохідна інфраструктура, діти почуваються безпечно і можуть бігати без нагляду батьків.

Кадр із відеоблогу

Вони розговорилися на вулиці з родиною, яка повідомила, що щойно сюди переїхала, бо тут значно доступніше житло.

Фактично Тяньдучен — це спальний район у передмісті мегаполіса з дешевшими квартирами, такий собі ЖК «Французький квартал».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button