Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Плакіна Олександра

У ТЦ Metro на Позняках відкрили другий заклад мережі Sunshine Cafe, повідомляє Вечірній Київ. Особливість кафе полягає в тому, що тут працюють люди з інтелектуальними порушеннями.

У закладі готують піцу, випічку, картоплю фрі, нагетси, цибулеві кільця та інші страви. Частину випічки кафе безкоштовно надає малозабезпеченим групам населення, а також передає ЗСУ.

Фото: Плакіна Олександра

Проєкт реалізувала ГО «Сонячні люди» за підтримки компанії METRO Україна. Засновниця організації, Аліна Живаго, має доньку із синдромом Дауна – це і надихнуло її на відкриття мережі соціальних кафе. Донька Аліни Анастасія мріяла стати кухарем, але більшість навчальних закладів не приймали її через інвалідність, а після закінчення навчання компанії не хотіли брати дівчину на практику.

Фото: Плакіна Олександра

Кожен з персоналу кафе має особистий підхід до роботи, тому для злагодженості усіх процесів разом з ними працює молодь без порушень. Sunshine Cafe також домовились з університетом імені Михайла Драгоманова – у разі перенавантаження персоналу, студенти, які навчаються на психологів, зможуть прийти на допомогу.

Перше кафе мережі відкрили у вересні 2022 року біля метро «Почайна». Команду Sunshine café тоді сформували з однокурсників доньки Аліни Живаго з кулінарного училища.

Нагадаємо, на лівому березі Києва відкрився іронічний кафе-бар «Центр міста».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button