Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23584 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Mad Fish Digital / Unsplash

Компанія NovaPay, що входить до групи «Нової пошти», випустила власний мобільний застосунок.

У застосунку, бета-версія якого доступна поки лише в Google Play Store, можна відкрити платіжний рахунок та оформити віртуальну картку — а також замовити пластикову MasterCard та отримати її у відділенні чи поштоматі. Послуги, доступні в застосунку:

  • перекази на картки та рахунки за усіма можливими реквізитами;
  • оформлення «посилки в кредит»;
  • усі види платежів: комунальні послуги, інтернет або ТБ, штрафи та податки, поповнення мобільного тощо;
  • отримання на картку післяплати за посилки;
  • відправка переказу з картки до відділення Нової пошти.

Відкриття рахунку, його обслуговування, всі платежі, перекази та зняття готівки до 100 тисяч гривень — наразі безкоштовні. Реєстрація відбувається в Дії.

Навіщо Новій пошті власна платіжна система?

NovaPay — це не банк, але може надавати фінансові послуги завдяки розширеній ліцензії НБУ. Власне, наразі це єдина українська фінтех-компанія, яка отримала таку ліцензію. 

Всі відділення Нової пошти працюють на NovaPay з вересня 2018 року. Власну платіжну систему запустили, бо сторонні видалися ненадійними для великої кількості операцій у відділеннях: так, регулярно з’являлися помилки в оновленнях, транзакції проходили повільно. Власна платіжна система дозволила Новій пошті обслуговувати клієнтів майже вдвічі швидше, адже програмне забезпечення розроблено спеціально під процеси компанії.

NovaPay, зокрема, дозволяє купувати товари в інтернеті з післяплатою — клієнт перевіряє посилку й потім оплачує. Якщо цей платіж проходить через власну систему, він більш захищений, ніж переказ із картки на картку.

У компанії вважають, що система NovaPay може бути особливо корисною для мешканців маленьких міст і сіл, де скорочується банківська мережа. Наприклад, у 2020 році Ощадбанк закрив 490 відділень в Україні. А Нова пошта є в багатьох невеликих населених пунктах.

За перше півріччя 2023 року NovaPay здійснив понад 165 мільйонів переказів. Серед найпопулярніших послуг — внутрішні перекази, поповнення і зняття готівки з картки, післяплата. Після початку великої війни вагому частку займають міжнародні перекази, а саме — грошова допомога від Всесвітньої продовольчої програми ООН, яку виплачують у відділеннях Нової пошти.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button