Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Територія яхт-клубу, де розташовано будинок. Фото: yachts-boats.com.ua

У Києві виставили на продаж за 140 тисяч доларів будинок на воді, на що звернули увагу кілька місцевих медіа.

Фото з оголошення

Одноповерхове модульне житло площею 65 квадратних метрів розташовано біля вулиці Набережно-Печерської, на закритій території яхт-клубу на Видубицькому озері. Будинок під’єднано до електрики, тут є кондиціонер, підігрів підлоги, інтернет і каналізація-септик.

Фото з оголошення

Формально будинок на воді — хаусбот, вонбот — є плавзасобом, а не нерухомістю, він не має поштової адреси, в ньому не можна прописатися. Такі об’єкти реєструють у Державній інспекції маломірних суден.

Читайте також: Нестандартне житло. Чому люди селяться в контейнери та землянки?  

Це може бути модульний будинок або ж перебудована баржа — як от це триповерхове житло на Дніпрі в Києві, яке продавали за 110 тисяч доларів кілька років тому:

Початково таке житло будували на початку ХХ століття в США та Нідерландах саме з міркувань економії, як через брак житлових площ, так і через бажання зекономити на податках на нерухомість. Та зараз вонботи чи хаусботи вважають престижним житлом. 

Фото: Fiona Murray / Unsplash

Перевагою будинку на плавучій платформі є те, що його можна переміщати та пришвартовувати будь-де, де дозволена стоянка. Можна орендувати місце для постійної стоянки, очевидний приклад — яхт-клуб. Зазвичай такі будинки роблять повністю або частково автономними, однак їх можна під’єднувати до берегових комунікацій.

Будинок на воді потребує особливої уваги до герметизації, бо перебуває в умовах підвищеної вологості.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button