Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Дмитро Перов/Facebook

Вітраж, що прикрашав вхід до аптеки на розі вулиць Хмельницького та Франка, відновили, розповів київський активіст Дмитро Перов. Двері з вітражами демонтували в жовтні 2023 року під час ремонту.

Фото: Дмитро Перов/Facebook
Фото: Дмитро Перов/Facebook

Завдяки Департаменту охорони культурної спадщини історичні вхідні двері аптеки вдалось врятувати. А активісти організували збір і небайдужі кияни зібрали необхідну суму для реставрації дверей. Вітраж виготовила мисткиня Лариса Піша.

Фото: Дмитро Перов/Facebook

Аптека №5, що належить комунальному підприємству «Фармація», є однією із найстаріших в Києві. Вона розташована у будинку 1894 року, у якому збереглись оригінальні двері, фурнітура та вітражі. Будівля була зведена за проєктом архітектора Л. Вольфмана у стилі класицизм. У 1918 році тут знаходилось посольство Білоруської народної республіки в Українській державі, а згодом тут жив видатний український кардіохірург Микола Амосов, який свого часу бував у цій аптеці.

Нагадаємо, у Києві в памʼять про загиблого активіста Сергія Миронова відреставрували ще одні старовинні двері.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button