Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23616 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото ілюстративне. Фото: Unsplash

В Україні створюють єдину систему відеомоніторингу, розповів заступник міністра МВС Леонід Тимченко. До неї увійдуть дорожні камери, камери у місцях великого скупчення людей, а також ті, що під’єднані до муніципальних систем «Безпечне місто»

Наразі по всій Україні встановлено 50 тисяч камер відеоспостереження – з них вісім тисяч вже підʼєднані до системи. Кількість дорожніх камер на дорогах державного значення складає 244 – їх кількість також планують збільшити, зокрема у місцях з підвищеною концентрацією ДТП. Ознайомитись із картою дорожніх камер можна на сайті МВС, а карта камер у містах, які інтегровані у систему «Безпечне місто» та знаходяться у підпорядкуванні місцевих адміністрацій, недоступна для громадськості з міркувань безпеки, розповідає Тимченко.

На прикладі столиці заступник міністра розповів про необхідність збільшення кількості камер спостереження – сьогодні у Києві на одну тисячу населення встановлено дві камери відеоспостереження. Для порівняння, каже він, у Римі цей показник складає чотири камери на одну тисячу населення, у Стамбулі – сім, у Берліні – вісім, а в Лондоні – 13. Кількість камер відеоспостереження у Києві є недостатньою, підсумував Тимченко.

Заступник міністра наголосив, що камери спостереження, що вже підʼєднані до Єдиної системи, захищені, а доступ до них мають лише відповідальні особи. Він додав, що наразі у ВР знаходиться на розгляді законопроєкт, який визначатиме порядок встановлення камер відеоспостереження, їх адміністрування, а також передбачатиме відповідальність за розповсюдження інформації з камер.

Систему планували запровадити ще до кінця 2022 року, проте планам завадило повномасштабне вторгнення Росії і процес запуску був призупинений. У майбутньому до системи також доєднають камери, що встановлять у навчальних закладах.

Нагадаємо, «Хмарочос» розповів про переваги та недоліки IP та аналогових камер відеоспостереження.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button