Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: КМДА

18 січня на засіданні Київради проголосували за кілька важливих рішень: виділили 500 мільйонів гривень на дрони, передбачили одноразову грошову допомогу киянам-військовим, а також перейменували станції київської електрички, вулиці та бібліотеки.

Допомога військовим

Фото: Вікторія Бурдукова

У відповідь на численні звернення з боку ЗСУ та інших військових формувань із проханням надати підтримку Київська міськрада внесла зміни до програми «Захисник Києва», розповів заступник мера Володимир Бондаренко.

Київська міськрада виділить 500 мільйонів гривень на придбання БпЛА, а також запровадить одноразову адресну допомогу військовослужбовцям. Киянам, які були які були призвані на військову службу за контрактом з 1 грудня 2023 року та перебувають на військовому обліку, виплатять одноразову допомогу у розмірі 30 тисяч гривень. Наразі порядок отримання виплати ще допрацьовують, уточнила депутатка Київради Ксенія Семенова.

Перейменування

Депутати Київради проголосували за перейменування девʼяти станцій київської міської електрички – раніше «Хмарочос» публікував їх перелік. Тепер, наприклад, станція «Троєщина-2» стане «Райдужним», а «Вишгородська» стане «Пріоркою» – це зроблено для зручності пасажирів, адже раніше назви станцій не завжди відображали місцевість, у якій знаходяться.

Також перейменують пʼять бібліотек у Дніпровському та Шевченківському районах, чиї назви повʼязані з ідеологічними постатями Росії:

  • бібліотека імені Костянтина Симонова – «Бібліотека на Воскресенці»
  • бібліотека імені Володимира Маяковського – «Бібліотека на Русанівці»
  • бібліотека імені Максима Горького – бібліотека імені Миколи Куліша
  • бібліотека імені В. Дубініна для дітей – «Бібліотека імені Дмитра Білоуса для дітей»
  • бібліотека імені М. Чернишевського – «Бібліотека на Дегтярівській»

На засіданні Київради проголосували й за перейменування інших міських обʼєктів – нові назви отримають 29 вулиць, площ та скверів, зокрема:

  • скверу між вулицею Михайла Омеляновича-Павленка та Іподромним провулком присвоєно ім’я Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайла
  • скверу між вулицями Бастіонна та Михайла Бойчука присвоєно ім’я Миколи Мозгового
  • вулиця Отто Шмідта – вулиця Князя Володимира Мономаха
  • бульвар Кольцова – бульвар Миколи Руденка
  • вулиця Сурикова – вулиця Дениса Монастирського.
  • провулок Металістів – провулок Оксани Вороніної
  • вулиця Сєченова – вулиця Зої Бутенко
  • безіменній площі на розі вулиць Радунської та Милославської присвоєно назву «площа Героїв Чернігова»

Депутатка Ксенія Семенова додала, що міський голова Віталій Кличко пообіцяв, що за перейменування Повітрофлотського проспекту голосуватимуть на засіданні восьмого лютого. Мер пообіцяв командуванню повітряних сил, що на наступному засіданні Київрада одноголосно підтримає перейменування Повітрофлотського проспекту на проспект Повітряних Сил, попри намагання фракції ЄС поділити проспект та назвати одну з його частин проспектом Європейської Солідарності. Земельні питання на засіданні 18 січня не розглядали.

Нагадаємо, Київрада збирає пропозиції на перейменування вулиць.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button