Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Julia Karpets/Facebook

Київська художниця Євгенія Фуллен, чиї мурали в місті останні пів року викликають бурхливі обговорення, створює новий стінопис на Виноградарі. Малюнок зʼявився на фасаді Хореографічної школи №1, який художниця вже намагалась розмалювати.

Жителька Подільського району Юлія Карпець розповіла, що підходила до Євгенії та розпитувала, що малює художниця. На що їй одразу відповіли: якщо щось станеться з муралом або лунатимуть заклики щось з ним зробити, відкриють кримінальне провадження. Євгенія стверджує, що дозвіл на створення муралу їй надали ще до рішення Київської міськради щодо тимчасового мораторію на створення стінописів.

Юлія додає, що мурал, створення якого розпочала художниця – це новий малюнок. Також невідомо, чи існує дозвіл на виконання робіт насправді, коли він був виданий та ким. Раніше Департамент територіального контролю підтримав ініціативу мешканців з очищення фасаду на запит депутатки Київради Євгенії Кулеби.

Учора «Хмарочос» звернувся за коментарем до художниці, проте вона не відповіла на запит.

Наприкінці жовтня 2023 року Євгенія Фуллен розпочала створення муралу на фасаді Хореографічної школи №1 на Виноградарі – раніше такий ж малюнок її зобовʼязали замалювати на вулиці Січових Стрільців. Через кілька днів ескіз стінопису на фасаді школи облили фарбою, а згодом його зафарбували комунальники. 30 січня художниця почала малювати новий мурал на тому ж місці – тепер тло темно-сіре, а на ньому зображені балерини.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button