Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Один із муралів Євгенії Фуллен. Фото: Міфологія стежками України / facebook.com

Київрада запровадила тимчасову заборону на створення нових муралів, доки не буде розроблено механізм погодження ескізів, повідомляє пресслужба ради. 

Раніше кияни підписали петицію з такою вимогою, а депутатка Євгенія Кулеба подала відповідний законопроєкт.

«Попередньо, процес погодження ескізів буде включати експертну оцінку, громадське обговорення, отримання дозволу від власників будівлі та отримання інших, передбачених законодавством дозволів та погоджень», — розповіла Кулеба.

Доцільність створення муралів у Києві почали активно обговорювати, зокрема, після стінопису на вулиці Січових Стрільців за ескізом художниці Євгенії Фуллен. Її зобов’язали зафарбувати мурал власним коштом. За деякий час художниця почала малювати такий самий на вулиці Василя Порика. Його теж зрештою замалювали.

Перед цим були скандали навколо муралів на вулиці Рейтарській — жителі стверджували, що зображено замовницю картини — та на вулиці Липківського — реклама горіки поверх стінопису канадського художника. Ще один рекламний мурал нещодавно з’явився на вулиці Золотоустівській — там намалювали ірпінську зоозахисницю і собак на візках замінили на здорових.

Окреме обговорення виникло через наміри розмалювати бруталістський фасад дев’ятого корпусу КПІ.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button