Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Євгенія Фуллен , авторка забороненого муралу із зображенням Есмеральди та Квазімодо на Січових Стрільців, 31, почала малювати такий же мурал на модерністській будівлі на Виноградарі. Про це повідомили у спільноті  «Ukrainian modernism».

Нещодавно Київська міська рада зобовʼязала художницю зафарбувати мурал на Січових Стрільців своїм коштом, проте художниця не полишила ідею намалювати задуманий сюжет і розпочала створення нового стінопису на вулиці Василя Порика. За цією адресою знаходиться Хореографічна школа №1.

«Це цинічний прояв повної байдужості до думки громади», – прокоментували в «Ukrainian modernism».

Ця школа – ледь не остання будівля на Виноградарі, яка зберегла свій автентичний вигляд, скаржаться у спільноті.

Сьогодні вранці невідомі облили ескіз муралу фарбою та написали «Профанація мистецтва!». Це не вперше, коли мурали художниці намагаються зафарбувати – те ж саме сталось і з муралом на Січових Стрільців.

Фото: Ukrainian modernism/Instagram
Фото: Ксенія Семенова

Будівля, на якій художниця розпочала малювати мурал, збудована у 1984 році за проєктом видатного українського архітектора Едуарда Більського. Він є автором понад 300 обʼєктів у різних містах, найвидатнішими з яких є житлові масиви Виноградар та Синьоозерний, Київський палац дітей та юнацтва, автовокзали в Києві та Одесі, а також палац одруження Дніпровського району міста Києва.

Нагадаємо, вчора комісія з питань Культурної спадщини підтримала петицію проти хаотичного створення муралів.

Коментарі:

    KGB :

    Та відправте ви ту придуошну в дурку і хай там хоч землю малює! Можна подумати,з однією навіженою бабою не може справитися ні Київська влада,ні Київська поліція? Не вірю!

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button