Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Так парк виглядатиме після завершення робіт. Візуалізація: NEXT SPACE

Під час будівництва парку «Почайна» вкрали 1,7 мільйона гривень, повідомляє Київська міська прокуратура. Загальна вартість будівельних робіт складала 3,6 мільйона.

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно підрядника та інженера технагляду. Згідно з матеріалами слідства, у 2020 році комунальне підприємство уклало з підрядником договір на виконання робіт вартістю 3,6 мільйона гривень.

Директор підрядної організації та інженер технагляду внесли до документів неправдиві відомості щодо обсягу виконання робіт й різниця між задокументованими та фактично виконаними роботами склала 1,7 мільйона гривень, тобто 44% від загальної суми. Порушникам загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Відновлення річки Почайна та створення парку навколо неї триває з 2021 року. Наразі здійснюють першу чергу будівництва, яку планують завершити до кінця літа 2024 року. Вже розчищено близько 200 метрів річки, відремонтовано шлюз, облаштовано місце для хрещення та встановлено пішохідні доріжки. За збереження річки та створення парку ще з 2015 боролась київська активістка Анабелла Моріна.

Нагадаємо, поліція підозрює, що на будівництві Дегтярівського шляхопроводу розікрали гроші.

Коментарі:

    dema :

    Як ви можете стверджувати, що вкрали? Суд ще не встановив це у вироку

    Igor 2024 :

    Дуже просто об’єми фактично виконаних робіт не відповідають заактованим і підтвердженим технаглядом. Класика крадійського жанру в будівництві.

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button