Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23515 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Коментарі.UA

Повітрофлотський проспект перейменували на проспект Повітряних сил України, повідомив міський голова Віталій Кличко.

За це рішення проголосували 88 зі 120 депутатів Київради. За таку назву виступали кияни, керівництво Генштабу та ГУР, а також наші військові.

Чому так довго?

Перейменувати проспект пропонували ще в лютому 2023 року – з такою ініціативою виступив колишній міністр закордонних справ Олександр Огризко. Він опублікував звернення із закликом перейменувати – на проспект Європейського Союзу. Згодом партія «Європейська Солідарність» почала всіляко агітувати за перейменування проспекту, використовуючи рекламу у соцмережах та на зовнішніх носіях.

Згодом ЄС таки отримали проспект Європейського Союзу, проте на Виноградарі – замість проспекту Правди. Натомість у «Київ Цифровий» більшість киян підтримали варіант «Повітрянофлотський», проте депутати Київради провалили голосування.

У жовтні 2023 року військові створили петицію з проханням перейменувати Повітрофлотський на проспект Повітряних Сил – таке рішення підтримали Валерій Залужний та Кирило Буданов. У грудні питання про перейменування знову винесли на голосування у «Київ Цифровий», за результатами якого 90% киян проголосували за варіант «проспект Повітряних Сил». У січні Віталій Кличко пообіцяв підтримати цей варіант на голосуванні восьмого лютого – «Європейська Солідарність» вдала, що завжди підтримувала це рішення, розповіла депутатка Ксенія Семенова.

Нагадаємо, заказнику «Протасів Яр» присвоїли імʼя загиблого активіста Романа Ратушного.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button