Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Юлія Вдовиченко, Влад Кліменко

Команда київських волонтерів Deocupage виготовила благодійне вино з винограду, зібраного в деокупованому Ізюмі, та продажами збирає кошти на реабілітацію військових у центрі Superhumans.

Минулої осені, після звільнення міста від російської окупації, волонтери поїхали до міста з гуманітарною місію та знайшли вцілілий виноград.

Фото: Роман Пашковський

За допомогою винороба Миколи Касьяненка, власника виноробні Cassia Wine, із цього винограду виготовили 200 пляшок колекційного червоного вина.

До створення етикеток залучили українських митців: Олега Семака, Гамлета Зінківського, Спаси і Сохрани, Ольгу Лісовську. Команда також відкрита для співпраці та розшукує митців, які хочуть долучитись до проєкту.

Вино виходитиме релізами по 10 пляшок. Перша серія — це колаборація з харківським художником Гамлетом Зінківським. На етикетках використали зображення його робіт, намальованих на вулицях Ізюма. Деякі з робіт він створив після звільненя міста влітку 2023-го.

Кожна пляшка унікальна, в одному екземплярі. Пляшка має нумерацію та підпис митця, а також загорнута у тканину, «забруднену» білою і чорною фарбою, якою художник витирав свої пензлі. 

Це вино вже у продажі. Ціна пляшки — тисяча доларів. Одну з пляшок минулого тижня продали за 1200 доларів на аукціоні у Копенгагені. Усі кошти команда передає у фонд Superhumans.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button