Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Розчищення Либеді у 2021 році. Фото: КМДА

У 2024 році на реконструкцію гідротехнічних споруд річки Либідь та її розчищення витратять 68 мільйонів гривень. Це стало відомо зі стратегічного плану розвитку КП «Плесо».

У документі йдеться, що русло Либеді в аварійному стані і потребує розчищення та усунення причин, що можуть призвести до затоплення колекторів та території довкола.

Розчищення Либеді у 2021 році. Фото: КМДА

На реконструкцію споруд у 2023 році було закладено 40 мільйонів гривень, у 2024 – 58 мільйонів. А на обстеження та розчищення русла Либеді у Солом’янському, Шевченківському та Голосіївському районах у 2023 році передбачено 20 мільйонів гривень, у 2024 – 10 мільйонів.

У листопаді 2023 року стало відомо, що підземну ділянку річки біля підніжжя Лисої гори розчистили – звідти вивезли майже 2,9 тисячі кубометрів замуленого ґрунту, гілок дерев і побутового сміття. Тоді у КМДА повідомили, що наступним етапом стане ревіталізація річки.

Нагадаємо, наразі річку Почайна активно відновлюють та звільняють від бетонних конструкцій – нещодавно стало відомо, що під час робіт вкрали половину їх вартості.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button