Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото «до». Фото: @child_of_socialism/Instagram.
Фото «після».

Ще одне з 11 мозаїчних панно на бульварі Лесі Українки в Києві постраждало – там встановили кондиціонер прямо на обличчя зображеної людини, повідомляє спільнота Child of socialism в Instagram.

У будинку №28 до літа 2023 року розташовувався зоомагазин, проте скоро там планують відкрити якийсь заклад. Орендарі приміщення вже встановили кондиціонери прямо на панно – навіть не в зону, де немає малюнка, а прямо на обличчя зображеної людини, кажуть в Child of socialism.

Фото: @child_of_socialism/Instagram.

До повномасштабного вторгнення супермаркет «Фора», що тоді тільки відкрився у будинку, почав встановлювати великий навісний дашок прямо на панно. Завдяки обуренню громади і проханню тоді ще живого Анатолія Гайдамаки, одного з авторів панно, «Фора» прибрала конструкцію та зробила лаконічну рамку на вході.

11 мозаїчних панно на бульварі Лесі Українки створили у 1969-1970 роках Анатолій Гайдамака і Лариса Міщенко за участі Олександра Міловзорова. Вже довгі роки мозаїки потерпають від свавілля власників магазинів і ресторанів. Кілька років тому ресторан «Марокана» закрив ціле панно під літню терасу, а вивіски магазинів Nike та Watsons закривають верхівки мозаїк.

Нагадаємо, Київський дитсадок почав прорізати вікна на місці мозаїк.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button