Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Готель «Козацький» передали в управління Фонду держмайна – його готують про приватизації, повідомив представник Уряду у ВР Тарас Мельничук.

Раніше готель, що знаходиться на Майдані Незалежності у Києві, перебував у підпорядкуванні Міністерства оборони. Попри вигідне розташування, готель працює у збитковому режимі: у 2016-2019 роках готель заборгував майже мільйон гривень, а у 2020 році його заборгованість перед постачальниками, бюджетом та за оплату праці сягнула 10,3 мільйона, повідомляють у проєкті «Марлін». Серед основних причин зростання боргу – скорочення діяльності та арешт рахунків готелю. 

Фото: готель «Козацький»
Фото: готель «Козацький»

Згідно з результатами державного аудиту діяльності готелю за 2014-2018, готельний комплекс Міноборони недоотримав доходів на суму 9,7 мільйона гривень, а також зазнав втрат на суму 26,6 мільйона. У 2021 році «Козацький» отримав менш ніж один мільйон гривень чистого прибутку, а у 2022 році став глибоко збитковим – на понад 8 мільйонів.

Конференц-зала готелю. Фото: готель «Козацький»

У 2019 році НАБУ відкрило кримінальне провадження за фактами зловживання службовим становищем керівниками готелю – вони, отримуючи кошти за проживання в готелі через інтернет-бронювання, скеровували їх на приватні рахунки, замість рахунку держпідприємства.

У ФДМУ на запит видання Mind розповіли, що аукціон із продажу готелю «Козацький», ймовірно, викличе такий же великий попит серед потенційних покупців, як і продаж готелю «Дніпро» на Європейській площі, який приніс понад мільярд гривень до держбюджету. «Козацький» пропонує гостям 126 номерів, ресторан, кав’ярню, паркінг та п’ять залів для проведення конференцій і банкетів. Попри всі переваги, готель має багато боргів, фігурував у кількох судових справах та потребує великих вкладень у реставрацію.

Нагадаємо, готель «Україна» на Майдані планують продати за мільярд гривень. Раніше «Хмарочос» розповів про його історію.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button