Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Майбутній вигляд кесона. Візуалізація: Кесон на Оболоні/Facebook

Реконструйований кесон на Оболоні планують відкрити наприкінці травня – там буде рекреаційна зона з музичною сценою та ресторан, розповідають у «Кесон на Оболоні».

Наразі триває монтаж утеплення задньої частини кесона, а згодом її покриють пофарбують та встановлять горизонтальні ламелі з кортену. Під час реконструкції також добудували бокову частину кесона.

Кесон в серпні 2023 року. Фото: Кесон на Оболоні/Facebook

Плани реконструювати кесон, огороджувальну конструкцію, збудовану ще в 1930-х роках, зʼявились ще у 2017 році – тоді місцеві активісти пропонували перетворити його на арт-простір, проте міська влада проігнорувала цю пропозицію. У 2020 році на обʼєкті почались будівельні роботи – бізнесмен Ігор Тинний, власник закладів «Прага» та Caribbean Club, планував провести там капітальний ремонт будівлі для публічних виступів.

Червень 2023 року. Фото: Кесон на Оболоні/Facebook
Серпень 2023 року.

На початку 2022 року реконструкцію майже завершили, проте війна призупинила роботи. У вересні того ж року депутат Київради Владислав Трубіцин звинуватив компанію «Гранада-82», що проводила реконструкцію, у відсутності дозвільних документів. За цим фактом було розпочато кримінальне провадження, проте згодом компанія надала підтвердження наявності дозволів на проведення робіт.

У лютому 2023 року Київрада передала ділянку під кесоном в оренду на 10 років компанії «Гювексхаус», яка належить Ігорю Тинному. Орієнтовно орендна плата складає 22 тисячі гривень на місяць.

Кесон на Оболоні, що знаходиться поруч з парком «Наталка», почали будувати ще у 1936 році – кажуть, що він мав стати початком тунелю під Дніпром. Обʼєкт був засекреченим, адже радянське керівництво будувало його у воєнних цілях. У 1949 році будівництво тунелю остаточно зупинили, адже в ньому вже не було потреби.

Нагадаємо, зʼявилась схема майбутньої рекреаційної зони на Оболонському острові – «Хмарочос» розповів, що там буде.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button