Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23493 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На сесії Київради 29 лютого розглядатимуть передачу під забудову землі під кількома історичними памʼятками, повідомляє памʼяткоохоронна спільнота «Цегла».

На розгляді буде флігель Садиби Мекленбурга 1895 року, розташований на вулиці Богдана Хмельницького, 34б. Землю планують надати в оренду компанії «ВІТ-ПЛЮС», яка належить братові міського голови Володимиру Кличку. Поруч із садибою розташований готель Володимира – 11 Mirrors.

Такий комплекс хочуть збудувати на вулиці Олегівській на місці стародавнього кладовища.

Також депутати голосуватимуть за передачу кладовища часів Київської Русі на Щекавиці, що знаходиться на вулиці Олегівській, 36, ТОВ «Адаманс». У «Цеглі» розповідають, що компанія повʼязана зі скандальним забудовником Вадимом Столаром. Окрім цього, ТОВ «Динамо-Атлантик» під будівництво великого офісного центру планують передати три будівлі кінця ХІХ століття у провулку Пилипівському 4,6 та 8. У спільноті цю компанію повʼязують з діяльністю Віктора Медведчука та Ігоря Суркіса.

Садиба Уляни Богданович. Фото: Google Maps

У порядку денному також є питання про передачу в оренду землі під ткацькою фабрикою на Малевича, 86 компанії «ВМГ ЦЕНТР», яку повʼязують з Вагіфом Алієвим. Вирішуватимуть долю і садиби Уляни Богданович 1896 року на Малевича, 24 – її хочуть передати «Будівельному об’єднанню «Мрія», яке повʼязують з Артемом Солоником з оточення Коломойського.

Будинок Замкова. Фото: Цегла/Telegram

І наостанок, депутати голосуватимуть за передачу Будинку Замкова компанії «Рент Менеджмент Інвест», яку повʼязують зі скандальною забудовницею Владою Молчановою. Раніше земельна комісія схвалила передачу земельної ділянки під будинком, а активісту Дмитру Перову, який боровся проти незаконної надбудови на садибі, зламали ребро. Нещодавно петиція за збереження будинку зібрала достатню кількість підписів і знаходиться на розгляді Київради.

Нагадаємо, готель «Козацький» на Майдані виставлять на приватизацію.

Коментарі:

    KGB :

    Дурні кияни,бо терплять це падло.
    Якби взялися гуртом за цих скотиняки у Київзраді – жоден би не втік.
    А так….Поки вівці мовчать,вовки нахабність.

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button