Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23493 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Будинок на Пилипівському провулку. Фото: Мапа Реновації

На засіданні Київради 29 лютого було передано під забудову землю під шістьома історичними будівлями, повідомляє памʼяткоохоронна спільнота «Спадщина».

Три будівлі кінця ХІХ століття у провулку Пилипівському 4,6 та 8, що на Лукʼянівці, передали компанії «Динамо-Атлантик» під будівництво великого офісного центру. Цю компанію повʼязують з діяльністю Віктора Медведчука та Ігоря Суркіса. Також було передано в оренду землю під ткацькою фабрикою на вулиці Малевича, 86 компанії «ВМГ ЦЕНТР», яку повʼязують з Вагіфом Алієвим.

Садиба Уляни Богданович. Фото: Google Maps

Київрада підтримала й рішення про передачу садиби Уляни Богданович 1896 року на Малевича, 24 «Будівельному об’єднанню «Мрія», яке повʼязують з Артемом Солоником з оточення Коломойського. І наостанок флігель Садиби Мекленбурга 1895 року, розташований на вулиці Богдана Хмельницького, 34б, передали в оренду компанії «ВІТ-ПЛЮС», яка належить братові міського голови Володимиру Кличку. Поруч із садибою розташований готель Володимира – 11 Mirrors.

На місці флігеля Володимир Кличко планує звести адміністративну або офісну будівлю. Згідно з генпланом Києва, ця земля належить до території громадських будівель і споруд. Попри це з 2019 року, замість розміщення там музею та бібліотеки, як це було передбачено договором оренди, укладеним з КМДА, цю будівлю використовував готель «11 Mirrors». Наприкінці того ж року будівлю приватизувала «ВІТ-ПЛЮС» – згодом ДБР розпочала за цим фактом досудове розслідування, розповідав активіст Ростислав Балабан.

Нагадаємо, Київрада розробляє механізм захисту мозаїк.

Коментарі:

    KGB :

    Нічого дивного- все так ч має бути.
    Поки дурні та тупі кияни лише обурюються в соцмережах- зажерливий Кличко продасть все,що можна продати.
    А от якщо стадо візьме в руки зброю і піде громити і нищити цих падлюк- тоді й буде порядок.

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button