Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23484 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/pochaina.river

На вихідних біля Йорданського озера в Києві демонтували стихійне кладовище тварин і висадили замість надгробків рослини, повідомляє засновниця громадського руху «Почайна» Аннабелла Моріна.

За її словами, під час громадських обговорень думки розділилися навпіл: приблизно половина частина жителів була за демонтаж кладовища, ще половина — проти. Зрештою, дійшли до компромісу: вже наявні поховання вирішили зберегти, але замість надгробків висадити дерева й кущі. Господарям похованих тварин запропонували обрати рослину з переліку саджанців.

«Найкращім стратегічним рішенням для міста було б створення екокладовищ, коли є обов’язкова кремація та висаджуються дерева, за якими потім є кому доглядати та поливати», — зазначає Моріна.

Гранітні надгробки вивезли на штрафмайданчик. Там вони протягом місяця очікуватимуть власників.

Біля поховань висадили 350 кущів і дерев, а також 75 багаторічних квітів. Рослини надало КП УЗН Оболонського району, яке мало надлишок власного посадкового матеріалу з теплиці. Таким чином рослини не довелося купувати.

Надалі активісти обіцяють прибирати нові надгробки, якщо такі з’являтимуться. Надалі біля озера буде заборонено ховати рештки тварин. Виключення думають зробити для урн із прахом.

Навколо озер Йорданське та Кирилівське в Оболонському районі облаштовують парк. Вже почалася реконструкція території навколо Йорданського. Озеро Кирилівське стане наступним етапом проєкту. Купання в цих озерах не передбачається, бо це зливостокова система.

Ці дві водойми входять до системи озер Опечень, сполучених підземними колекторами. Вони утворилися на місці природного річища Почайни, яке зараз відновлюють.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button