Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23566 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Візуалізація: Мінветеранів

Розпочалися підготовчі роботи для будівництва першої черги Національного військового меморіального кладовища у Київській області. Про це в ефірі телемарафону розповів т.в.о. Міністра у справах ветеранів Олександр Порхун.

Будівництво першої черги стартуватиме з початком літа та відбуватиметься у два етапи. Частину комплексу збираються ввести в експлуатацію вже до кінця серпня або на початку вересня. Тоді ж планують здійснити перші поховання.

Перший етап робіт передбачає будівництво заїзду до меморіального комплексу, площі перед входом, частини сектору для поховань та площі для проведення церемоніалу. Повністю завершити зведення Національного кладовища планують до 2027 року.

Також від початку проєкту Мінветеранів перебуває на зв’язку з членами родин загиблих військових. За словами Порхуна, кожен бажаючий перепоховати у меморіальному комплексі когось зі своїх рідних – зможе це зробити.

Раніше «Хмарочос» розповідав як виглядатиме Національне військове кладовище під Києвом. Меморіальний комплекс створять у межах Гатненської громади у Київській області. На земельній ділянці площею 260 гектарів облаштують військове кладовище, церемоніальну площу, будинок трауру, крематорій, музейно-виставковий комплекс тощо.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button