Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: пресслужба КМДА

У столиці діє міська програма з енергоефективності «70/30», і КМДА наводить приклад економії на опаленні. Утеплений будинок у Святошинському районі за опалювальний сезон зекономив 600 тисяч гривень.

Замінили вікна і двері в місцях загального користування, повністю утеплили фасад і покрівлю, модернізували внутрішні теплові мережі, встановили вузли обліку теплової енергії. На це місто надало 6,5 мільйона гривень, а ОСББ внесло 3,5 мільйона власних коштів.

Вартість опалення в лютому для квартири площею 50 квадратних метрів склала 192 гривень. Квартири оснащені індивідуальними лічильниками тепла, здійснюється відповідний розподіл спожитого.

Загалом мешканці багатоповерхівки на вулиці Котельникова, збудованої понад 30 років тому, заощадили понад два мільйони гривень порівняно з періодом до проведення робіт.

ОСББ уже чотири рази брало участь у програмі, за якою місто співфінансує 70% вартості заходів з енергоефективності, а решту 30% оплачують жителі.

За іншою міською програмою співфінансування тут замінили ліфт: 95% суми надало місто.

«У результаті будинок за функціоналом та комфортом — наче новобудова, і вартість квартир тут значно зросла», — зауважує застуник голови КМДА Петро Пантелеєв.

У 2023 році в Києві втілили 135 енергоефективних проєктів. Місто інвестувало в енергоефективні роботи, які обирали самі ж мешканці, понад 1,2 мільярда гривень.

Коментарі:

    Kseniya :

    Все це звучить дуже гарно, доки комунальники не вигадають мінімалку, яку слід оплачувати, навіть якщо використання опалення звести до нуля. Вони свого не втратять. Вже є реальний кейс

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button