Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Новою виконувачкою обов’язків ректора Національного авіаційного університету стала депутатка Київради Ксенія Семенова. Це перше рішення Міністерства освіти і науки, прийняте на основі рекомендації Наглядової ради університету.

В ефірі YouTube-проєкту Forbes голова Наглядової ради Петро Чернишов повідомив, що вперше в історії університету його очолила жінка. Також він заявив, що у травні рада планує оголосити конкурс на посаду ректора НАУ, який триватиме три-чотири місяці.

Ксенія Семенова – випускниця та викладачка НАУ, а також депутатка Київради. За її словами, разом з активістами вона намагалася реформувати університет ще з 2015 року. Але раніше держава не сприяла впровадженню змін. Проте зараз позиція влади нібито змінилася і тепер з НАУ прагнуть зробити «хороший» інженерний університет.

Колишній ректор НАУ опинився під слідством внаслідок привласнення 1,3 мільйонів гривень з бюджетних коштів через нарахування собі премій. Хоча відповідно до умов контракту, який керівник унверситету підписав із Міністерством освіти, такої форми оплати праці як премія не було передбачено.

Про незаконні виплати дізналися у 2023 році після проведення Міносвіти аудиту навчального закладу. Також протиправні дії ексректора НАУ підтвердили спеціалісти Державної аудиторської служби та висновки судових експертиз.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button