Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Зображення: podilpark.space

Петиція за створення рекреаційного парку на Юрковиці за тиждень зібрала необхідні шість тисяч підписів. Її автор, Сергій Литвяк, стверджує, що на Подолі має бути хоч один великий парк, а забудова на місці археологічної пам’ятки немислима.

Він пропонує об’єднати парк мостом із пагорбами Щекавиці. Це створить пішохідний маршрут повз Житній Ринок на Замкову й далі до Пейзажної алеї чи вулиці Володимирської.

Для цього потрібно змінити цільове призначення ділянки на рекреаційну зону, об’єднати її з анонсованим Київрадою ландшафтним заказником місцевого знання «Гора Юрковиця» та зобов’язати власника будівлі броварні Ріхерта реставрувати пам’ятку або повернути її громаді.

Концепція благоустрою території ЖК Ріхерт&Парк. Зображення: facebook.com/vlodco.zotov

Протягом років кияни виступали за створення парку на Юрковиці. Водночас ділянку навколо броварні Ріхерта, що примикає до вулиці Кирилівської, намагалися забудувати різні забудовники.

Нинішній проєкт забудови належить компанії A Devepolment. Концепція житлового комплексу Ріхерт&Парк передбачає реставрацію історичної будівлі пивзаводу кінця ХІХ століття.

Візуалізація ЖК Ріхерт&Парк

«Хмарочос» писав раніше, що частина жителів навколишніх вулиць підтримує проєкт забудови. Проєкт вважають компромісом між інтересами забудовника та інтересами громади, бо крім будівництва житла він передбачає облаштування відкритої для всіх території з парком і озером — звісно, не таким великим, як цього прагнуть підписанти петиції.

Водночас інша частина мешканців виступає проти забудови й зокрема незадоволена висотністю будинків — до 42 метрів. Департамент охорони культурної спадщини КМДА наполягає, що Генплан не дозволяє будувати вище 27 метрів у цьому районі. В A Development заявляють, що готові обмежити висотність 36 метрами.

Детальний план території з концепції благоустрою ЖК Ріхерт&Парк. Зображення: facebook.com/vlodco.zotov

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button