Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Вікторія Рощина / hromadske

Забудовник Максим Микитась вийшов під заставу 0,9 мільйона гривень, повідомляє пресслужба Вищого антикорупційного суду. Останні пів року колишній президент Укрбуду перебував під домашнім арештом.

Микитась не може виїжджати за кордон, його паспорт зберігатиметься в держорганах. У 2020 році підозрюваний намагався втекти з країни, та правохоронці зняли його з літака. 

Також він має носити електронний засіб контролю. Такі умови діятимуть два місяці.

Забудовника звинувачують у махінаціях з житлом для Нацгвардії, яка внаслідок оборудки втратила 80 мільйонів гривень. Микитась добровільно повернув державі 50 мільйонів, ще 30 стягнув суд.

У лютому 2021 Микитася взяли під варту за підозрою у викраденні людини, але за місяць відпустили.

У вересні Микитась несподівано заявив, що повернув контроль над Укрбудом і має намір зустрітися з інвесторами та обговорити плани щодо добудови житлових комплексів.

Та вже у жовтні 2022 року стало відомо, що Микитась хотів підкупити мера Дніпра рекордною сумою хабаря. Підозрюваного арештували, призначивши 260 мільйонів гривень застави.

У листопаді 2023 року суд відправив Микитася під цілодобовий домашній арешт через підозру в заволодінні 307 мільйонами гривень під час будівництва складів для Міноборони.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button