Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 56 днів. За цей час ми опублікували 24485 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/kharkivgovernment

У Харкові працюють над проєктом підземного містечка у центрі міста. У Shelter Park розмістять житло, школу, лікарню і торговельний центр.

Про це повідомив в ефірі телемарафону міський голова Ігор Терехов. Також концепцію презентували на бізнес-форумі в Люксембурзі, передає Укрінформ.

«Це унікальний проєкт, над яким працювали наші архітектори разом з архітектурним бюро Нормана Фостера. Він інвестиційний, на майбутнє. У підземному містечку буде організовано такий безпечний простір, в якому будуть і школа, і парки, і медичні заклади, і коворкінг, і торговельний центр», — цитує Терехова Ґвара Медіа.

У підземному містечку планують також збудувати житло та підземний автомобільний паркінг.

Вхід до Shelter Park буде відразу з підземної станції метро. Містечко налічуватиме п’ять поверхів. Над конструкцією даху створять парк площею 36 квадратних метрів, розповіла директорка Харківської інвестиційної агенції Тетяна Столяренко.

Наразі місто шукає інвесторів. Попередньо бюджет оцінюють у 225 мільйонів євро.

Нагадаємо, у Харкові, який перебуває під постійними ворожими обстрілами, почали будувати перші підземні школи.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button