Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 86 днів. За цей час ми опублікували 24661 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Трамвай моделі Tatra KT4DM на львіській вулиці. Фото: ВН Цокур

До Львова почали надходити вживані берлінські трамваї, котрі німецька компанія Berliner Verkehrsbetrieben передає як гуманітарну допомогу. Всього місто отримає 12 транспортних засобів.

Трамвай Tatra KT4DM може перевозити від 122 до 175 пасажирів. Для Німеччини цю модель почали виготовляти у Празі з 70-х років минулого століття.

Про те, що Берлін безкоштовно передасть Львову 12 вживаних трамваїв і запчастини до них, Міська рада повідомила у березні. Берлінські трамваї планують запустити на маршрутах №3 та №6.

Львів повинен оплачувати транспортування, розмитнення та переобладнання вагонів під ширину львівської колії. За попередніми підрахунками, йдеться про більш ніж 24 мільйони гривень.
В 2018 році Львів придбав у Берліна 30 вживаних вагонів.

Нещодавно «Хмарочос» розповідав, що у Львові почав курсувати черговий низькопідлоговий трамвай «Електрон». Він став десятим трамваєм, придбаним у межах співпраці з European Investment Bank. Головною особливістю цього транспорту є інклюзвиність: широкі двері, низька підлога і трапи для маломобільних груп населення.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button