Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 56 днів. За цей час ми опублікували 24485 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У минулі вихідні три тисячі жителів Барселони вийшли на вулиці, протестуючи проти надмірного туризму. Вигукуючи «Туристи, їдьте додому», вони бризкали з водяних пістолетиків у відвідувачів кав’ярень і ресторанів, повідомляє Listin Diario.

Мітингарі нарікають, що через зростання кількості туристів зростають ціни на житло та товари. Підприємці вилучають квартири з фонду довгострокової оренди заради подобової — таким чином житла для місцевих обмаль, ціни на нього значно зросли останніми роками, натомість велика частка квартир здається туристам.

«Ми хочемо економічну модель, в якій місто би надавало пріоритет іншим, сталішим секторам економіки. Й тому вважаємо, що туризм слід скоротити», — цитує Euronews Марті Кусо з Асоціації мешканців Готичного кварталу.

Столиця Каталонії Барселона — найвідвідуваніше місто Іспанії, щороку сюди приїздять приблизно 32 мільйони туристів, із них велика частина — пасажири круїзних лайнерів.

У понеділок муніципалітет виступив із заявою, в якій засудив дії протестувальників, наголошуючи, що гостей міста все ж слід поважати. Заступник мера Жорді Валльс зауважив, що туризм є важливою частиною економіки Барселони. Торік туристи витратили в Барселоні 9,6 мільярда євро.

Наприкінці червня мер Жауме Коллбоні оголосив, що місто більше не видаватиме дозволи на нові помешкання для здачі в оренду туристам і не оновлюватиме старі до 2028 року. Таким чином протягом п’яти років кількість квартир у подобову оренду, за оцінками, скоротиться на 10 тисяч.

Також від жовтня з підніметься туристичний збір — до чотирьох євро за людину.

Протести проти туризму також проходили останніми днями у Малазі, Кадісі та в регіоні Андалусія.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button