Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 54 днів. За цей час ми опублікували 24467 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Київський метрополітен

Суд відправив виконувача обов’язків начальника Київського метрополітену Віктора Вигівського під цілодобовий домашній арешт на два місяці — до 23 вересня, повідомляє Київська прокуратура.

Такий запобіжний захід суд обрав за кримінальним провадженням за фактом підтоплення тунелів між станціями «Деміївська» та «Либідська». Вигівського звинувачуть у службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367).

Вигівський має здати на зберігання свій паспорт для виїзду за кордон. Посадовцю також заборонили спілкування зі свідками та іншим підозрюваним у кримінальному провадженні — начальником служби тунельних споруд і будівель. Останньому обиратимуть запобіжний захід сьогодні.

Слідчі стверджують, що двоє посадовців не спостерігали за ослабленими конструкціями та спорудами, що призвело до потрапляння води, появи сталактитів, тож окремі елементи тунелю почали руйнуватися.

У метрополітені відповіли, що тунель зруйнувався через неякісний проєкт і будівництво, а не через обслуговування.

Після цього у прокуратурі заявили, що експертиза свідчить, що технічною причиною руйнування тунелю метро стала його неналежна експлуатація.

На це метрополітен заперечив: експертиза остаточно встановила, що причинами виникнення аварійної ситуації є проєктні рішення та будівельні роботи.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button