Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 54 днів. За цей час ми опублікували 24467 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/vladislav.trubitsyn

Депутат Київради вимагав 30 тисяч доларів за призначення директора Житнього ринку, що правоохоронці кваліфікували за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу, повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Прізвища САП не зазначає, однак за інформацією «Слово і діло», йдеться про депутата Владислава Трубіцина, його помічника Артема Білинського та наближеної особи Іллі Ліфа. Інші подробиці та розміри хабарів також недвозначно вказують на справу Трубіцина, якого у 2022 році звинуватили в одержанні хабарів на 1,39 мільйона гривень за розміщення пересувних МАФів.

За версією слідства, у лютому-березні 2021 року Трубіцин — він тоді очолював комісію з питань підприємництва та міського благоустрою, — він мав зустріч у букіністичному магазині. Під час розмови запопонував призначити визначену особу на посаду заступника директора Житнього ринку, а згодом — на посаду директора. За це просив 30 тисяч доларів.


Крім того, «обіцяв надавати відповідну підтримку та регулювати деякі питання, що стосувалися ведення новим керівництвом у “розумних межах” незаконної діяльності». Також запевняв, що має безпосередній вплив на кадрову політику Департаменту благоустрою і Департаменту промисловості КМДА.

Трубіцина немає в Україні, його оголосили у розшук. 13 травня 2023 року він виїхав за кордон у напрямку Польщі. Тоді ж його виключили з фракції «Слуга народу» у Київраді.

Від жовтня 2020 року директором Житнього ринку був Ігор Цеханський, рівно за рік його змінив Євгеній Шевченко, а у липні 2023-го ринок знову очолив Цеханський.

Шевченко (ліворуч) передає справи Цеханському (праворуч) у 2023 році. Фото: facebook.com/zhytniy.rynok

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button