Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 55 днів. За цей час ми опублікували 24467 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Багато аптек в Україні досі залишаються недоступними для людей з інвалідністю, що створює серйозні труднощі для маломобільних груп населення (людей з інвалідністю, батьків з дитячими візочками та дітьми до 7 років, вагітних жінок, людей старшого віку, людей з тимчасовими порушеннями здоров’я). Вони не можуть вільно отримати необхідні ліки та послуги через відсутність пандусів, високі пороги та інші бар’єри.

Це не просто незручність — це порушення прав людини , що є причиною звернення до  Держлікслужби, органу що видав ліцензію.

Громадська організація «Доступно.UA» пропонує просте та ефективне рішення для покращення ситуації.

ГО закликає долучитися до боротьби за доступність аптек: фіксувати архітектурні бар’єри, що перешкоджають входу, і надсилати нам інформацію. Наші юристи подадуть офіційні скарги до Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба), яка зобов’яже аптеки усунути порушення.

Як це працює?

Зафіксуйте на фото бар’єри: вхідну групу (сходи без пандусів, пороги, ненормативні пандуси і т. ін.); торговельну залу, де є порушення доступності.

    Сфотографуйте всю інформацію, подану в «куточку споживача».

    Там обов’язково мають бути:
    ▪ адреса та назва аптеки;
    ▪ номер аптеки;
    ▪ код ЄДРПОУ;
    ▪ адреса для листування.

    Коротко опишіть бар’єри та надішліть фото на один із цих каналів зв’язку:

    Юрист організації подасть скаргу до місцевої Держлікслужби. Після перевірки аптек, порушення мають бути усунені. Якщо цього не станеться, аптека може втратити свою ліцензію.


    Громадська організація «Доступно.UA»  та Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками підписали меморандум про співпрацю. Документ визначає спільну мету — забезпечити безбар’єрний доступ до аптек для маломобільних груп населення.

      Коментарі:

      Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

      *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

      Newsletter button
      Donate button
      Podcast button
      Send article button