Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 70 днів. За цей час ми опублікували 24532 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
матеріали Думская Нет

Елітний житловий комплекс Graf у районі Відрада, Одеса, продовжує привертати увагу через низку скандалів. До вже добудованих поверхів прибудовують ще два пентхауси.

Джерела в муніципальному управлінні архітектурно-будівельного контролю стверджують виданню «Думська», що ці пентхауси були узаконені через сумнівні реєстраційні схеми.

Попри їхній ексклюзивний статус, сусіди обурені, адже пентхауси мають окремий вхід, а компанія, яка обслуговує будинок, не має доступу на дах.

Візуалізація graf.odessa.ua

Обидва власники пентхаусів, за інформацією одеського видання, наразі перебувають за межами України. Це не перший скандал навколо комплексу і забудовника.

Так Гердас Дубріцекас, власник компанії Graf Development, залишив в Одесі низку незавершених проєктів.

Візуалізація graf.odessa.ua ЖК Граф

Серед них ЖК Derby Style House на Фонтанській дорозі, 6, де продали найбільше квартир, але добудували лише одну секцію з шести. Інші відомі покинуті проєкти — ЖК Graf на Катерининській та ЖК Приморські сади.

Візуалізація graf.odessa.ua ЖК Приморські сади

Навіть у вже зданих будинках, таких як ЖК Менхеттен, жителі стикаються з проблемами — наприклад, оплата електроенергії за промисловим тарифом.

Проблеми з ЖК Граф почалися ще на старті проєкту. Так будівництво ведеться на зсувонебезпечних схилах на Фонтанській дорозі, 151-а, в Одесі.

Земельна ділянка призначалася для рекреаційних об’єктів та має обмеження через водоохоронну зону та ризик зсувів. Зведення 9-поверхової будівлі на такій території порушує безпеку та можливе перевищення дозволеної висотності, що може негативно вплинути на стабільність схилу та подальше використання території.

Наслідки дощу на будівництві GRAF у моря spilna.meta.ua

Для того, щоб перешкоди забудові, у 2020 році В Одеському окружному адміністративному суді розглядався позов представника громадської організації «Спільна мета» Олександра Степанюка з вимогою заборонити будівництво ЖК «Граф у моря» на 13-й станції Великого Фонтану.

У тому ж році в суді була справа з питань шахрайства з 16 інвесторами ЖК «Граф» на вулиці Віце-адмірала Азарова, 6, та присвоєнні 24,3 млн грн від кооперативу і 7 млн грн від клієнтів фірми «Ханбер». Але, як бачимо, це не завадило будинку бути зведеним, а законам порушуватися і надалі.

Також нагадуємо про наш матеріал про ЖК «Лондон парк» в Жулянах, який будується за документами на кілька приватних садиб.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button